Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Kıbrıs ve İran’dan akademik iş birliği

YDU, İRAN’IN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİNDEN ŞİRAZ TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ İLE İMZALADIĞI AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜYLE ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE VE KURUMLARLA GELİŞTİRDİĞİ İŞ BİRLİKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ.

YDU, İRAN’IN ÖNEMLİ ÜNİVERSİTELERİNDEN

YDU, İran’ın önemli üniversitelerinden Şiraz Teknoloji Üniversitesi ile imzaladığı akademik iş birliği protokolüyle uluslararası üniversite ve kurumlarla geliştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

Şiraz Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Mehdi Alavianmehr ve beraberindeki heyetin, Yakın Doğu Üniversitesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından imzalanan akademik iş birliği protokol, iki üniversite arasında lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, öğretim üyesi değişimi, ortak çift diploma programlarının oluşturulması, ortak araştırma ve yayın, kütüphane kaynaklarının değişimi, uluslararası iş birliği konusunda bilgi paylaşımı ve ortak konferans ve seminerler düzenlenmesine kadar pek konuyu kapsıyor.

Şiraz Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Mehdi Alavianmehr ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’un imzalarıyla yürürlüğe giren protokolün ilk adımında iki üniversite arasında öncelikle öğrenci ve akademik personel değişimleri başlayacak. Ayrıca Şiraz Teknoloji Üniversitesi ve YDU iş birliğinde, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde “Deprem Kontrolü” konulu uluslararası bir konferans düzenlenmesi konusunda da mutabık kaldı.

2004’te kurulan ve kısa sürede İran’ın en önemli üniversiteleri arasına giren Şiraz Teknoloji Üniversitesi, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından yayımlanan “Dünya Üniversiteleri 2023” listesinde 501-600 bandında yer alıyor. Aynı kurumun “Genç Üniversiteler 2022” listesinde ise 140’ıncı sırada yer alıyor.

“YDU’nun hayata geçirdiği projeler, sahip olduğu laboratuvar altyapısı, imza attıkları yayınların sayısı ve niteliği çok etkileyici”

YDU kampüsünde yaptıkları incelemelerden oldukça etkilendiklerini söyleyen Şiraz Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Mehdi Alavianmehr, “Yakın Doğu Üniversitesi’nin hayata geçirdiği projeler, sahip olduğu laboratuvar altyapısı, imza attıkları yayınların sayısı ve niteliği çok etkileyici” ifadesini kullandı. Üniversite yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Alavianmehr, “İki kuruma da önemli bir katkı yapacağına inandığım bu iş birliğini hızlı bir şekilde hayata geçirerek, akademik alanda ve ortak proje geliştirme konusunda önemli adımlar atmak istiyoruz” dedi.

“Üniversite 4.0 yaklaşımımız İran’ın en önemli üniversitelerinden olan Şiraz Teknoloji Üniversitesi ile büyük ölçüde örtüşüyor”

Yakın Doğu Üniversitesi’nin, Üniversite 4.0 vizyonu ile bilgiyi toplum yararına ürüne dönüştürmeyi en önemli prensiplerinden biri olarak gördüğünü hatırlatan YDU Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ise “Bu yaklaşımımız, İran’ın en önemli üniversitelerinden olan Şiraz Teknoloji Üniversitesi ile büyük ölçüde örtüşüyor. İmzaladığımız iş birliği protokolünün bu noktada önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Şiraz Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Mehdi Alavianmehr ve beraberindeki heyete gerçekleştirdikleri ziyaret için teşekkür eden Dr. Kurt, “Şiraz Teknoloji Üniversitesi ile imzaladığımız akademik iş birliği protokolünü, zaman kaybetmeden uygulamaya koyarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden İran’a uzanan güçlü bir bilim köprüsü kuracağız” ifadelerini kullandı.