Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Kent Orkestrası müzik ziyafeti verdi

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KENT ORKESTRASI, DÜZENLİ ARALIKLARLA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KONSERLERLE MERSİNLİLERE MÜZİK ZİYAFETİ VERMEYE VE SANATA DOYURMAYA DEVAM EDİYOR. KENT ORKESTRASININ BU ÇERÇEVEDE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ SON ETKİNLİK ‘YANSIMALAR’ KONSERİ OLDU.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR

Mersin’de Kent Orkestrasının, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği konserlerine ’Yansımalar’la devam etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kent Orkestrası, düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği konserlerle Mersinlilere müzik ziyafeti vermeye ve sanata doyurmaya devam ettiği aktarıldı. Kent Orkestrasının bu çerçevede gerçekleştirdiği son etkinlik ‘Yansımalar’ konseri oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, yaşanan depremin ardından ara verdikleri etkinlikleri tekrar sanatseverle buluşturduklarını ve yaraları sanatla sarmayı hedeflediklerini belirtti.

Özdülger, “Kent Orkestramızın konserinde, kıymetli sanatseverlerle bir araya geldik. Bundan birkaç gün önce de Türk halk müziği ve Türk sanat müziği konserimizle sanatseverlerle buluşmuştuk. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yaşadığımız deprem felaketi, hepimizi derinden yaraladı. Elbette ki acımız büyük, ama biz sanatın iyileştirici gücüyle bu zorlukları hep birlikte aşmayı hedefliyoruz. Hem bu iyileştirici güçten faydalanmak, hem de sanatla buluşarak bu birlikteliğin artmasını sağlamak istiyoruz. Çünkü acılar paylaştıkça azalıyor ve biz de sanatın iyileştirici gücüyle bir arada olarak, bu acıları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kent Orkestrasının yeni, güçlü ve gelişmiş kadrosuyla sanatseverlerle buluştuklarını söyleyen Özdülger, “Sanatın öneminin ve büyüklüğünün farkındayız. Seyirciye, halka dokunma noktasında da, bu sanat disiplinlerini ön plana çıkarmayı çok önemsiyoruz. Bu çerçevede içerisindeki eksikleri de fark ederek toparlamak ve yenilemeyi kendimize misyon edindik. Bize ve anlayışımıza yakışan, güçlü bir orkestrayla sanatseverlerle bir arada olmaktır. Aynısını biz Türk Halk Müziği konserinde yaşamıştık ve bu sanat disiplinleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner çalışmasını da göstermiş oluyoruz. Bu anlamda tüm sanatseverlere bizlere eşlik ettikleri için, bu güzel konserlerde birlikte olmamızı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.