Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

KBRN Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) tanıtımı SSB tarafından gerçekleştirildi

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI (SSB) TARAFINDAN SAVUNMA SANAYİİ TEKNOLOJİLERİNDEKİ DÖNÜŞÜMÜN YÖNETİLMESİ, TEKNOLOJİ KAZANIMI ÇALIŞMALARININ BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA PLANLANMASI, TAKİP EDİLMESİ VE DESTEKLENMESİNİ HEDEFLEYEN ODAK TEKNOLOJİ AĞI (OTAĞ) TOPLANTISI, ‘KİMYASAL BİYOLOJİK RADYOLOJİK NÜKLEER TEHDİT (KBRN)’ TEKNOLOJİLERİ ALANINDA DÜZENLENDİ.

CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından savunma sanayii teknolojilerindeki dönüşümün yönetilmesi, teknoloji kazanımı çalışmalarının bütüncül bir yaklaşımla planlanması, takip edilmesi ve desteklenmesini hedefleyen Odak Teknoloji Ağı (OTAĞ) Toplantısı, ‘Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehdit (KBRN)’ teknolojileri alanında düzenlendi.

SSB tarafından Türkiye’de ‘Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehdit (KBRN)’ teknolojileri alanındaki mevcut yeteneklerin belirlenmesi ve dünyada yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, SSB Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, KBRN teknolojileri alanında tecrübe ve bilgi birikimine sahip kurum ve kuruluşlardan, Milli Savunma Bakanlığından, Türk Silahlı Kuvvetlerinden, ilgili bakanlıklardan, savunma ve güvenlik güçlerinden, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarından, savunma sanayii firmalarından, ilgili SSB daire/grup başkanlıklarından 200’ü aşkın temsilci katıldı.

KBRN OTAĞ faaliyetleri bu yıl başlayarak yaklaşık bir yıl boyunca devam edecek olup, OTAĞ çalışmaları sonucunda KBRN teknoloji yol haritası hazırlanması hedefleniyor. Yürütülecek OTAĞ faaliyetinde, “Tespit/Teşhis Teknolojileri”, “Korunma Teknolojileri” ile “Dekontaminasyon Teknolojileri”nin odak çalışma grupları altında sürdürülmesi planlanıyor.