Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Karaman’da kayıp kadından 2 gündür haber alınamıyor

KARAMAN’IN ERMENEK İLÇESİNE BAĞLI GÜNEYYURT BELDESİNDE YAŞAYAN 52 YAŞINDAKİ EŞMİ AKINCI’DAN 2 GÜNDÜR HABER ALINAMAZKEN, KADININ SON GÖRÜNTÜSÜ KAYBOLDUĞU GECE EVİNİN YAKININDAKİ BAKKAL DÜKKANININ KAMERASINA YANSIDI.

KARAMAN’IN ERMENEK İLÇESİNE BAĞLI

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde yaşayan 52 yaşındaki kadından 2 gündür haber alınamıyor. Kadının son görüntüsü kaybolduğu gece evinin yakınındaki bakkal dükkanının güvenlik kamerasına yansıdı.

İki gündür kendisinden haber alınamayan ve her yerde aranan Eşmi Akıncı’nın bulunabilmesi için jandarma havadan ve karadan arama çalışmaları başlatırken, aramaya AFAD ve belde halkı da destek verdi. Yapılan tüm aramalara rağmen 52 yaşındaki kadından on saniyelik güvenlik kamerası görüntüsü haricinde herhangi bir iz bulunamadı. Mahalle bakkalının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, Akıncı’nın gece saatlerinde tek başına bakkalın önünden geçip gittiği görülüyor.

Eşmi Akıncı’nın birlikte yaşadığı 75 yaşındaki annesi Dursun Akıncı, “Gece eve geldik sobamızı yaktık, yatağımızı açtık. ‘Ahır kapısını kilitledik mi’ dedi. Gitti baktı geldi. Ben de yatağa uzanmıştım, uyumuşum. O da yatağın içinde oturuyordu. Uyandığımda ışık sönük, yerine yattı diye düşündüm. Erkenden saat 5 gibi kalktım, yatakta yok. Çağırdım Eşmi diye cevap yok. Gidiş o gidiş oldu. Bunun hiçbir şeyi yok. Kimseye açık bir insan değil, biri ile konuşmaz. 50 senedir bir aradayız. Yeriz içeriz, işimiz olursa yaparız. Bugüne kadar hiçbir şeyini duymadım” dedi.

“Oraya, buraya bakıyorlar hiçbir iz, hiçbir bilgi yok”

Eşimi Akıncı’nın teyzesinin kızı Saadet Akçay da, “Kaybolduğu gün ikindiye kadar yufka yapmışlar komşulara, sonra da annemlere gelmişler. ‘Bugün akşam burada yemek yiyelim’ demişler. Kayınvalidem, abimin eşi ve annem beraber yemeği yemişler. Akşam 10’a kadar orada oturmuşlar. Eve gelmişler, sobalarını yakmışlar, yatma saati gece 12.00’yi falan bulmuş. ’Ben hazırlandım yattım’ dedi teyzem. Sabah 4-5 gibi uyanmış, lavaboya gittiğini zannetmiş, biraz beklemiş, mutfağa bakmış, dışarıya bakmış yok. Benim kaynanamın evi yakın, onun yanına gitmiş. Bunlar zaten telefon kullanmıyorlar, bilmiyorlar kullanmasını. Okur yazarlıkları yok. Oraya, buraya bakıyorlar hiçbir iz, hiçbir bilgi yok. Bugün 2 gün oldu. Gece yarısı saat 01.20 sıralarında bakkalın kamerasından sokakta yürüyerek geçtiği görünüyor. Onun harici hiçbir iz, hiçbir delil yok” diye konuştu.

Kayıp Eşmi Akıncı’yı arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.