Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

İpekyolu’nda fahiş fiyat ve etiket denetimi

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ İLE VAN TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ İLÇE SINIRLARINDA HİZMET VEREN MARKETLERE YÖNELİK FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE ETİKET DENETİMİ YAPTI.

VAN’IN İPEKYOLU BELEDİYESİ İLE

Van’ın İpekyolu Belediyesi ile Van Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ilçe sınırlarında hizmet veren marketlere yönelik fahiş fiyat artışı ve etiket denetimi yaptı.

İlçe sınırlarında hizmet veren işletmelerde sebze-meyve, temel gıda ve temizlik ürünleri başta olmak üzere tüm temel ihtiyaç maddelerine yönelik fiyatlar incelendi. Denetimlerde, ürünün etiket ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığına, etiket ve künye bilgileri ile indirimli ürünün indirimden önceki fiyatına bakıldı.

İncelemeler sonucu Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna aykırı davranan iş yerlerine tutanak tutularak idari işlem uygulandı.

İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceği ve kanuna aykırı davranan işletmelere yönelik ceza-i işlem uygulanacağı bildirildi.