Ceza infaz düzenlemelerini içeren 10. Yargı Paketi’nde ayrıntılar netleşmeye başladı. Düzenlemenin bu hafta Meclis’e sunulması ve bayramdan önce yasalaşması bekleniyor.
Örgütlü Suçlar Kapsam Dışında Kalabilir
Düzenlemenin örgütlü suçları kapsayıp kapsamayacağı konusunda tartışmalar sürüyor. Anayasa’ya aykırı olmaması için ayrıştırma yapılamayacağı belirtilirken, bazı formüller üzerinde çalışmalar devam ediyor.
FETÖ Hükümlüleri Kapsam Dışında Tutulabilir
Kulislerde, “dini duyguları kullanarak işlenen suçlar” veya “darbe girişiminde bulunan örgütler” gibi ifadelerin eklenerek FETÖ hükümlülerinin kapsam dışında bırakılabileceği konuşuluyor. Eğer uygun bir formül bulunamazsa, ilgili maddenin tekliften tamamen çıkarılması da seçenekler arasında.
Cinsel Suçlar ve Cinayetler Düzenleme Dışında
Düzenleme kapsamında, kadına ve çocuğa yönelik suçlar, cinsel taciz ve istismar ile cinayet gibi suçların kapsam dışı bırakılmasına karar verildi.
Bayramdan Önce Yasalaşması Bekleniyor
Çalışmaların tamamlanmasının ardından teklifin bu hafta Meclis’e sunulması ve bayramdan önce yasalaşması bekleniyor. Yeni gelişmeler oldukça kamuoyuna duyurulacak.