Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

İnegöl’ün Temizlik Harekâtı Türkiye’ye Yayılıyor

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin “temizlik” konusunu vurguladığı Uçan Şemsiye çocuk tiyatro oyunu, Uşak Belediyesi’nin daveti üzerine düzenlenen 4.Bilim Çocuk Şenliği’nde Uşaklı çocuklarla buluştu.

İnegöl Belediyesi’nin şehrin genelinde uyguladığı temizlik harekâtı, aynı zamanda tiyatro oyunu ile çocuklara da aşılanıyor. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından hazırlanan ‘Uçan Şemsiye’ oyunu, temizlik konusunda çocuklara uyarılar yaparken davet üzerinde diğer belediyelerin etkinliklerine de katkı sağlamaya devam ediyor.

İNEGÖL’ÜN UÇAN ŞEMSİYESİ UŞAK’TA

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi, Uşak Belediyesi’nin daveti üzerine Uşak 4. Bilim Çocuk Şenliği’ndeki sahnede yerini aldı. Uşak’ta sahnelenen oyuna çocukların ilgisi yoğun oldu. Ümit Denizer’in yazdığı, Volkan Derman’ın yönettiği oyunda; çocuk irisi, kaba, huysuz ve sevimsiz Devol’un, sürekli çevreyi kirletmesi ve çöplerini her seferinde çocukların oyun alanına dökmesi anlatıldı. Müzik, dans ve kuklaların kullanıldığı oyunda, çocuklara çevreyi koruma ve birlikte davranma bilinci aşılanması amaçlandı. Eğlenceli ve eğitici oyun ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılması hedeflenirken, temiz gelecek için çocukların zihinlerine önemli yer ediniyor.

700 ÖĞRENCİLİ YOĞUN KATILIM

Uçan Şemsiye oyunu 4. Bilim Çocuk Şenliği’nde iki seansta toplam 700 öğrenciye sahnelendi. Çocukların gülüp eylendiği oyun, Şenliğin en yoğun katılımlı etkinliklerinden biri oldu.