Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Herşey Buraya Kadar

Sadullah Organ İnegölspor için

Sadullah Organ

İnegölspor için ne yazacağımı inanın kestiremiyorum. Daha 4 maç var ama geriye baktığımızda koca sezonun içersinde küçük kalan mutlulukların dışında daha çok karamsarlık duygusu içersinde geçti. Şampiyon olmamız çok zordu ama bu takım playof oynaması gerekirdi. Bu şansını ligin ikinci yarısında önemli ölçüde arttırmıştı. Ama ne oldu.8 hafta ile sınırlı kalan yenilmezlik döneminin devamını getiremeyince çok yaklaştığımız playof hayalleri boşa çıkmış oldu.

Serik Belediyespor deplasmanın da 1-0 önde iken uzatma dakikasında yenilen golle beraberlikle dönülmesi aslında İnegölspor’un bugün yaşayacağı olumsuz durumun bir başlangıcı oldu diyebilirim. Hedefi olmayan ve yenmemiz gereken Serik Belediyespor karşısında 3 puanı saçma sapan bir penaltı ile Serik’te bırakmakla önemli bir avantaj elimizin içinden kaçmış oldu. Bu maçın hemen ardından içerde kazanılan Kahraman Maraş maçı ile alınan 3 puan moral açısından yararlı olsada. Aslında daha da kötü sonuçların alınacağı maçların başlangıcı oldu. İnegölspor bu maçtan sonra oynadığı 3 karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı. Sivas Belediyespor karşısında alınan 4-3’lük mağlubiyet, ardından içerde galip götürülen Bayburt Özel idarespor karşısında samca sapan bir golle maçı 1-1 bitirmekle aslında çok şeyi bitirmiş olduk. Yani Playof hayallerine bu skorla beraber nokta konmuş oldu.

Formaliteye dönüşen maçlar dönemine giren İnegölspor’lu futbolcularda kafalarında bir çok şeyi bitirmiş olacaklar ki Sarıyer deplasmanında fark yediler. Ne olursa olsun bu takım böyle bir farklı skoru bizlere yaşatmaması gerekirdi. Küme düşme hattının hemen üzerinde olan Sarıyerspor geçtiğimiz yıllara göre bu sezon kötü bir sezon geçirdiği gurupta bulunduğu yer göstermekte. Rakibi kesinlikle küçümsemek gibi bir düşüncem yok. Guruptaki sıralamaya göre bakıldığında İnegölspor 49 puana sahip Sarıyerspor ise bu maçtan önce 36 puana sahipti. Her iki takım arasındaki fark sadece puan farkı olduğu ortada iken İnegölspor’un puan veya puanlar alabileceğini beklemekte idik. Sarıyerspor’un saha avantajı kadar bir hafta öncesinde şampiyonluk adayı 1461 Trabzonspor’u kendi evinde yenmenin getirdiği morallide yanına alarak çıktığı maçta belkide kendilerinin de beklemediği bir skoru almaları şaşırttığını düşünüyorum.

Teknik direktör Şaban Yıldırım her zaman olduğu gibi oyun sistemine sadık kalarak sahaya sürdüğü 11’de sürpriz diyebileceğimiz bir isim olmaması gayet normal görmek gerekiyor. Asıl olan sahadaki oyuncuların kendi kapasitelerinin üstünde mücadele ederek, Sarıyer karşısında başarılı bir sonuca imza atmaktı. Son haftalarda oyunsal anlamda önemli bir düşüş içersinde olan İnegölspor Sarıyerspor karşısında’ da bu görüntüsünü devam ettirince işler kötü gitmiş oldu. Daha maçın 13 dakikasında Koray Kılınç’ın attığı golle İnegölspor’un 1-0 geriye düşmesi ortaya çıkacak kötü sonucun habercisi olduğunu söyleyebilirim. Maçın ilk yarısını önde kapatmanın getirdiği moralle ikinci yarıya başlayan Sarıyerspor 52 dakikada Mert Açıkgöz ile 2 golü bulması karşısında oyun disiplininden uzaklaşmış bir İnegölspor’a gol atmak çok daha kolaylaşmış oldu. Nitekim 64 dakikada Koray Kılınç,81 dakikada Bertül Kocabaş ve 89 dakikada Cihan Özkara’nın attığı gole karşılık olarak sadece 68 dakikada genç Serhat Emirler ile 1 gol atmamız maçın kötü bitmesini önüne geçmedi. Maçın ardından İnegölspor adına ortaya çıkan inanılmaz 5-1’lik farklı yenilgiye bizlere yaşatan teknik kadro ve futbolculara yazıklar olsun.

Çarpıcı Sarıyerspor yenilgisinin ardından sezonun 13.mağlubiyetini alarak gurupta 49 puanla 10.sırada kalan İnegölspor geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonu da boşa bitirecek. Artık bitsinde kurtulalım bir dönemin içerine girdiğimiz bu süreç 4 maç sonra tamamlanacak. Bu hafta sonu kendi sahasında Çorum FK ile karşılaçak olan İnegölspor, ardından Bodrum deplasmanına gidecek, sezonun son iç saha maçını Silahtaroğlu Vanspor ile oynadıktan sonra, Somaspor deplasmanında 2021-2022 sezonuna nokta koyacak. Ondan sonrasını daha sonra konuşmak en iyisi. Kalın sağlıcakla.