Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gıda denetimleri sürüyor

YILBAŞINA KISA BİR SÜRE KALA DÜZCE’DE UNLU MAMULLER, KURUYEMİŞ VE ALKOLLÜ İÇECEK SATAN BİRÇOK İŞLETMEYE YÖNELİK DENETİM YAPILDI.

YILBAŞINA KISA BİR SÜRE

Yılbaşına kısa bir süre kala Düzce’de unlu mamuller, kuruyemiş ve alkollü içecek satan birçok işletmeye yönelik denetim yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yeni yıl dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak bir hafta sürecek olan denetim seferberliği ile Düzce İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri unlu mamul üreten fırın, pastaneler, kuruyemişçiler ve alkol tüketimi ve alkol satışı yapan işletmelerde denetimler devam ediyor. Gerçekleşen denetimlerde, ürünlerin son kullanım tarihini, raftaki etiket ve kasa karşılığını kontrol ederken alkollü içeceklerde ise bandrol kontrolü yapıldı.

İl genelinde 32 denetçi ile 4 bin 692 işletmeye 2023 yılında toplamda 8 bin 83 adet denetim yapıldı. Denetimlerde kurallara uymayan 58 işletmeye yaklaşık 1 milyon 194 bin TL cezai işlem uyguladı.

Yetkililer “Her vatandaşın birer gıda denetçisi olduğunun bilinciyle gözlemlenen herhangi bir uygunsuzluğun iletişim kanalları vasıtalarıyla bildirilmesi çok önemlidir. Bu dahilde duyarlı vatandaşlar tarafından 2023 yılında Düzce’de 174 Alo Gıda hattına 201 adet şikayet gerçekleşerek denetçilerin bu işletmeleri denetlemesi sağlandı” dedi.

ADANA’DA 9 AYLIK HAMİLE KADININ
Sıradaki Haber Kazada hamile kadın öldü, bebeği kurtuldu, sürücü tutuklandı
Reklamı Geç