Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

‘Genç Start-Up Diyarbakır’ eğitimleri başladı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERİ ABDULLAH ÇİFTÇİ, “GENÇ START-UP DİYARBAKIR” PROJESİNDE EĞİTİME BAŞLAYAN GENÇLERE BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, “Genç Start-Up Diyarbakır” projesinde eğitime başlayan gençlere bilgisayar hediye etti.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca gençlere istihdam alanları oluşturmak amacıyla geliştirilen “Genç Start-Up Diyarbakır” projesinde yüz yüze eğitimler başladı.

Genel Sekreter Çiftçi, proje çerçevesinde eğitim alan 18 gençle merkez bilgievi’nde bir araya geldi. Çiftçi, projenin hayırlı olmasını dileyerek gençlere bilgisayar hediye etti. Çiftçi, daha sonra gençlerin Kahoot uygulaması üzerinden yaptıkları yarışmayı izleyerek kazananları tebrik etti.

Online eğitimlerde, “Robotik Kodlama ve Giyilebilir Teknolojilerde Uygulanması”, “Python ve Yapay Zeka Uygulamaları”, “Web/Mobil Uygulama Geliştirme”, “Siber Güvenlik”, “Dijital Pazarlama” ve “Oyun Simülasyonu” konularında alanında uzman eğitmenlerden dersler alan gençler, yüz yüze eğitimlerde ise “Yeni İş Fikri Geliştirme, İnovasyon, Sunum ve İletişim Teknikleri, İş Planı Hazırlama ve Finansal Okuryazarlık” öğreneceği belirtildi.