Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Esnaftan haraç aldığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen zanlıların cezası belli oldu

BOLU’DA SİLAH VE KESİCİ ALETLERLE VATANDAŞLARI TEHDİT EDEREK PARA TEMİN ETTİĞİ TESPİT EDİLEN VE HAKLARINDA ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANMALARI BULUNAN 4 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ ÖNCEKİ SUÇLARINDAN DOLAYI CEZA EVİNE GÖNDERİLİRKEN 2’Sİ İSE SERBEST BIRAKILDI.

BOLU'DA SİLAH VE KESİCİ

Bolu’da silah ve kesici aletlerle vatandaşları tehdit ederek para temin ettiği tespit edilen ve haklarında çeşitli suçlardan aranmaları bulunan 4 şüpheliden 2’si önceki suçlarından dolayı cezaevine gönderilirken, 2’si ise serbest bırakıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve kesici aletler kullanarak, tehdit ve hakaret gibi yöntemlerle vatandaşları korkutan, paniğe sevk eden ve bu şekilde para aldığı tespit edilen C.A. (24), M.K. (25), A.B. (31) ve İ.A. (34) isimli şahıslara yönelik şafak operasyonu düzenledi.

Evden cephanelik çıktı

Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 4 şüphelinin evlerinde arama yapıldı. Aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 2 şarjör, 17 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, ruhsatsız av tüfeği, av tüfeği şarjörü, 8 adet 12 kalibre av tüfeği fişeği (kartuşu), muşta, bıçak, uyuşturucu madde öğütme aparatı, 14 gram kenevir tohumu, 5 gram esrar maddesi, uyuşturucu madde tüketiminde kullanılan sigara sarma kağıdı ve 5 uyuşturucu hap ele geçirildi.

C.A. (24), M.K. (25) ve İ.A. (34) isimli şahısların “dolandırıcılık, yaralama, hakaret, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kabul etmek ve satın almak” olmak üzere çok sayıda suçtan aranma kayıtlarının olduğu tespit edildi.

İfadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülen 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

2 kişi tutuklandı

C.A. ve M.K.’ye 4’er ay ev hapsi verildi. Şüphelilerden İ.A. ve A.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak daha önceki suçlarından haklarında yakalama kararı bulunan M.K. ve İ.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.