Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Eğil İçme Suyu Arıtma Tesisi denetlendi

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRÜ FIRAT TUTŞİ, SANİYEDE 20 LİTRE İÇME SUYU ÜRETEN EĞİL PAKET İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİ DENETLEYEREK PERSONELDEN BİLGİ ALDI.

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, saniyede 20 litre içme suyu üreten Eğil Paket İçme Suyu Arıtma Tesisini denetleyerek personelden bilgi aldı.

Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte içme suyu temininde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, kent merkezi ve ilçelerde denetimlerini sıklaştırdı. Tutşi, Eğil ilçesine içme suyu sağlayan tesiste incelemelerde bulunarak ilgili personelden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eğil Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinin, Dicle Barajından saniyede 20 litre aldığı ham suyu çeşitli işlemlerden geçirdikten sonra 300 metreküplük depoya aktardığını ifade eden Tutşi, arındırmanın ardından içme suyunun ilçenin şebekelerine bırakıldığını belirtti. Tutşi, yaz aylarında su tüketiminde yükselme olduğunu ve bu sebeple tesisleri denetleyerek var olan eksiklikleri tespit ettiklerini söyledi.

Amaçlarının sorumlu bulundukları alanda yer alan her haneye 7/24 kesintisiz içme suyu sağlamak olduğunu belirten Tutşi, Eğil ilçesinin içme suyu arzında herhangi bir sorununun bulunmadığını vurguladı.