Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Bir ilçenin yıllar süren çilesi sona erdi

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN 1 YIL ÖNCE FAALİYETLERİNİN DURDURULMASINA KARAR VERİLEN KOCAELİ’NİN DİLOVASI İLÇESİNDE YER ALAN KÖMÜRCÜLER OSB HAKKINDA VATANDAŞLARI SEVİNDİRECEK BİR MÜJDE VERİLDİ. DİLOVASI BELEDİYESİ TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI’NDA OY BİRLİĞİ İLE ALINAN KARARLA BELEDİYE, İLÇE GENELİNDE KÖMÜR DEPOLANMASINI VE PAKETLENMESİNİ YASAKLADI.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde uzun yıllardır vatandaşın mağdur olmasına sebep olan ve 1 yıl önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde kömür depolanması yasaklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 1 yıl önce faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Kömürcüler OSB hakkında vatandaşları sevindirecek bir müjde verildi. Dilovası Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda oy birliği ile alınan kararla belediye, ilçe genelinde kömür depolanmasını ve paketlenmesini yasakladı. Alınan bu kararla birlikte ilçede yıllardır çekilen kömür tozu çilesi son buldu. OSB’nin kaldırılmasında ise son aşamaya gelindiği öğrenildi.

“Umarım ki en kısa zamanda tamamıyla biter”

20-25 yıldır kömürün derdini çektiklerini söyleyen Burhan Kılıç, “Sadece ben değil, Dilovası halkı olarak bunu çekiyoruz. Ama anladığım kadarıyla pek bir şey kalmamış. Bundan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen arkadaşlara, başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Umarım ki en kısa zamanda tamamıyla biter ve biz de bu dertten kurtuluruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Öğle saatlerinde arkadaşlarımızla gezdiğimiz sırada baktığımızda hiçbir şekilde kömürün olmadığını gördük. Yaklaşık birkaç kamyon kadar bir birikim olduğunu gördük. Herhalde o da son demleri oluyor. Bittiğini görüyoruz. İnşallah verdikleri sözü yerine getirirler. Biz de bundan dolayı çok mutlu oluruz” dedi.

“Onların yerine daha güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz”

Kömürcüler OSB’nin kalkmasının çok mükemmel bir şey olduğunu kaydeden Celal Yalçın ise, “Başta bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların çabalarıyla OSB’nin kalkması Dilovası için çok güzel oldu. Burada kömürcü kalmamış, hepsi taşınmış. Onların yerine daha güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizim için çok iyi oldu”

Konuyla ilgilenen yetkililere teşekkür eden Şakir Arslan da, “Buradan kömürün kalkması çok güzel oldu. Bakanlarımız, başkanlarımız, milletvekillerimiz geldi. Bizim için çok iyi oldu. İnşallah bize TOKİ’ler gelir. Halk olarak çok sevindik” ifadelerini kullandı.