Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Biden’dan Putin’e: “NATO müttefiklerinin her karış toprağını savunmaya hazırız”

ABD BAŞKANI JOE BİDEN, RUSYA’NIN UKRAYNA’NIN DONETSK, LUHANSK, HERSON VE ZAPORİJYA BÖLGELERİNİ İLHAK ETMESİNİN ARDINDAN RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN’İ HEDEF ALARAK, “ABD VE MÜTTEFİKLERİ SİNDİRİLEMEYECEK. ABD NATO MÜTTEFİKLERİYLE BİRLİKTE NATO TOPRAKLARININ HER BİR KARIŞINI SAVUNMAYA HAZIR. PUTİN VE ONUN PERVASIZ SÖZLERİ İLE TEHDİTLERİNDEN YILMAYACAĞIZ” DEDİ.

ABD BAŞKANI JOE BİDEN,

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alarak, “ABD ve müttefikleri sindirilemeyecek. ABD NATO müttefikleriyle birlikte NATO topraklarının her bir karışını savunmaya hazır. Putin ve onun pervasız sözleri ile tehditlerinden yılmayacağız” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerini ilhak etmesinin ardından Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu. Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alarak, “Amerika ve müttefikleri sindirilemeyecek” dedi. Biden Putin’in savaşı NATO topraklarına taşımaya cesaret etmemesi gerektiğini söyleyerek, “Amerika, NATO müttefikleriyle birlikte NATO topraklarının her bir karışını savunmaya tamamen hazır. Sayın Putin, söylediklerimi yanlış anlamayın, her karış. Şunu vurgulayayım, Putin ve onun pervasız sözleri ile tehditlerinden yılmayacağız” şeklinde konuştu. Biden, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna’yı askeri teçhizat ve yardımla desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Baltık Denizi’ndeki gaz sızıntısına da değindi

Biden Baltık Denizi’nden geçen Kuzey Akım gaz hatlarındaki sızıntıya değinerek, “Bu kasıtlı bir sabotaj eylemiydi ve şimdi Ruslar dezenformasyon ve yalan pompalıyor. Biz müttefiklerimizle birlikte tam olarak ne olduğunu anlamak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.