Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Bay Kemal’in sözü var çiftçiye KDV’siz ÖTV’siz ‘kırmızı mazot vereceğiz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde çiftçilere vergisiz kırmızı mazot vereceklerini vurgulayarak “Bay Kemal’in sözü var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye KDV’siz ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca Türkiye’yi ‘mütevazi Çankaya’dan’ yönetmek istediklerini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri, İktidara gelmeleri halinde çiftçilere vergisiz kırmızı mazot vereceklerini belirtti. Türkiye’yi ‘mütevazi Çankaya’dan’ yönetmek istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini dile getirerek “Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Halkın Cumhurbaşkanı olacak. Birilerinin Cumhurbaşkanı olmaz” diye konuştu.

İktidara gelmeleri halinde en geç bir yıl içerisinde Türkiye’deki yurt sorununu çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Gençlere sözümüz var. Allah nasip ederse 20 yıldır çözülemeyen sorunu çözeceğiz” dedi.

Kur Korumalı Mevduat’ı “ekonominin kalbine yerleştirilmiş atom bombası” olarak tanımlayan CHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Geçen hafta salı Erzurum’daydım. Şimdi Edirne’deyiz. Erzurumluların Edirnelilere selamı var, o selamı getirdim üstümde kalmasın. Bu vesileyle de Edirne’den Erzurum’a selamlarımızı gönderelim. Bu kenti tüm dünyaya tanıtmak zorundayız. Edirne Türkiye ve dünya tarihi için önemli bir kent. Bugün çiftçilerle buluştuk, dertlerini ağızlarından dinledik. Eğer bir sorunu çözmek istiyorsak çözme konusunda niyetin varsa sorunu yaşayanı bir dinleyeceksin. Pandemiden sonra paranın bir stratejik sektör olduğunu bütün dünya ve hepimiz öğrendik. Acaba bizi yönetenler paranın stratejik sektör olduğunu öğrenebildiler mi? Orada hala bir soru işareti var.

Bay Kemal’in sözü var çiftçiye KDV’siz ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz

Akaryakıta zam geldi. Şehirde yaşıyorsanız arabanızı kullanmazsınız. Otobüse, metroya binersiniz. Çiftçi ne yapacak? Tarlaya metroyla mı gidecek? Tarlaya belediye otobüsüyle mi gidecek? Traktörle gidecek. Ona mazotu indirimli vereceksin. KDV’siz ÖTV’siz. Bu konuda Bay Kemal’in sözü var. Açık ve net söylüyorum iktidarımızda çiftçiye KDV’siz ÖTV’siz kırmızı mazot vereceğiz.

Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

Kadın kardeşlerim için şunu söyleyeyim. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Özellikle yoksul ailelerde kadın kardeşlerime söylüyorum. Sizi yaşadığınız evde erkeğe muhtaç etmeyeceğim. Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz. Sağ elin gördüğünü sol el görmeyecek. İnsanın onurunu koruyacaksınız.