Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Bakan Kurum: “İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık’’

BAKAN KURUM KONUŞMA ANI

BAKAN KURUM KONUŞMA ANI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz’da ‘Kadınlarımız İle Kahvaltı Buluşması’ programına katıldı. Bakan Kurum, ‘’21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlarımıza her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık’’ dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Beykoz’da ‘Kadınlarımız İle Kahvaltı Buluşması’ programına katıldı. Bakan Murat Kurum’a program boyunca Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın eşlik etti.

‘’Doğanın Anneleri” çatısı altında bir araya gelen kadınlarımızla, evlatlarımızın daha temiz, daha yeşil şehirlerde büyümeleri için çalışıyoruz’’

‘Kadınlarımız İle Kahvaltı Buluşması’ programında konuşan Bakan Kurum, ‘’ Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi Türkiye’nin tüm sorunlarını sizlerle, kadınlarımızla, gençlerimizle birlikte, el ele vererek çözüyoruz. Bu anlamda kadınlarımızın çevre projelerimizde üstlendikleri rolün her geçen gün daha da artmasını arzuluyoruz. Doğamızın, canlılarımızın korunması, şehirlerimizin daha yaşanabilir hale gelmesi için sizlerle güç birliği yapmak bizler için son derece kıymetlidir. Bu anlamda da önemli bir gönüllü hareketi başlattık. Bakanlık olarak “Doğanın Anneleri” çatısı altında bir araya gelen kadınlarımızla, evlatlarımızın daha temiz, daha yeşil şehirlerde büyümeleri için çalışıyoruz. Ben burada bulunan tüm hanım kardeşlerimi gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz bu harekete özellikle davet ediyorum. Sizlerle birlikte daha güçlü olacağız. Sizlerle birlikte ülkemizi daha güzel yarınlara ulaştıracağız. Ülkemizi, yeşiliyle, mavisiyle, çevresiyle, doğasıyla, şehirleriyle hep birlikte güçlü yarınlara ulaştıracak içi bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şairin dediği gibi: “Bir kadındır; evi yuva, toprağı vatan yapan. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı büyüten, yetiştiren.” Bu sebepledir ki tarihimizde olduğu gibi, bugün de Türkiye’yi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Türkiye’nin bir asırlık geçmişine şöyle bir baktığımızda kadınlarımızın hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, alınlarının teriyle çalışma hayatında etkin bir şekilde varlıklarını gösterebildikleri dönem AK Parti dönemi olmuştur’’ dedi.

‘’ Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız’’

21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlarımıza her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık. İŞKUR eğitimleri, KOSGEB destekleriyle bugün kadınlarımız geleceğe güvenle bakıyor. Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için eğitimden istihdama her alanda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık politikalarını hayata geçirdik. Okul öncesi eğitim ve bakım kurumlarını yaygınlaştırdık, çalışan çocuklu kadınlarımıza destek olduk. Biz kadınlarımızı siyasetin bir nesnesi değil, her zaman kıymetli birer öznesi olarak gördük. Bu anlamda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en yüksek kadın temsil oranına ulaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar” yaklaşımıyla hazırlanan AK Parti seçim beyannamemizde kadınlarımızın güvenli yarınları için yeni bir sayfa daha açıyoruz. Ülkemizin ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Aile Kalkanı Programı’yla ev hanımlarından çocuklarımıza ve gençlerimize kadar ailenin tüm bireylerine destek vereceğiz. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getireceğiz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız’’ diye konuştu.