Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Avrupa’dan Dünya Kupası bileti alan son takım Galler oldu

KATAR’DA DÜZENLENECEK 2022 FIFA DÜNYA KUPASINA GİDEN YOLDA, AVRUPA ELEMELERİ PLAY-OFF FİNALİ’NDE GALLER, UKRAYNA’YI 1-0 MAĞLUP EDEREK ADINI FİNALLERE YAZDIRDI.

KATAR’DA DÜZENLENECEK 2022 FIFA

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası’na giden yolda, Avrupa Elemeleri Play-Off Finali’nde Galler, Ukrayna’yı 1-0 mağlup ederek adını finallere yazdırdı.

Tarihte ilk kez kış aylarında düzenlenecek Dünya Kupası finalleri için play-off karşılaşmalarında Avrupa etabı tamamlandı. Mart ayında play-off finalinden katılım hakkı elde eden Portekiz ile Polonya’nın ardından son takım belli oldu. Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle ertelenen yarı final mücadelesi 1 Haziran’da İskoçya’da oynanmış ve Ukrayna ekibi sahadan 3-1’lik skorla ayrılarak adını finale yazdırmıştı. Mart ayında oynanan diğer yarı final maçında Avusturya’yı eleyen Galler, finalde Cardiff City Stadyumu’nda Ukrayna’yı konuk etti. Yarmolenko’nun 34. dakikasında kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Galler, ikinci yarıda da iyi mücadele ortaya koyarak Dünya Kupası finallerine gitmeyi başardı.

64 yıl sonra Dünya Kupası heyecanı

1958 yılında İsveç’te düzenlenen ve turnuvayı o yılın şampiyonu Brezilya’ya çeyrek finalde elenerek tamamlayan Ejderhalar, sonraki finaller için Avrupa elemelerini geçemedi. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 15 puanla Belçika’nın ardından ikinci bitiren Galler, play-off oynama hakkı elde etti. Play-off yolunda da rakiplerini geçen kuzey Avrupa ülkesi 64 yıl sonra Dünya Kupası bileti almaya hak kazandı. Galler’in yıldız futbolcusu Gareth Bale, attığı 5 golle ülkesinin bu başarısında önemli rol oynadı.

İngiltere ile aynı grupta olacaklar

21 Kasım – 18 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası’na katılım hakkı elde eden Galler, finallerde B Grubu’nda; İngiltere, İran ve ABD ile mücadele edecek.