Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Almanya Savunma Bakanı Pistorius: “Leopard tankları Mart sonu Ukrayna’da olabilir”

ALMANYA SAVUNMA BAKANI BORİS PİSTORİUS, ALTENGRABOW’DA PALETLİ ZIRHLI MUHAREBE ARACI PUMALARLA GERÇEKLEŞTİRİLEN ASKERİ TATBİKATI YERİNDE İZLEDİ

ALMANYA SAVUNMA BAKANI BORİS

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman yapımı Leopard 2 tanklarının Ukrayna’ya Mart sonu gönderilebileceğini söyledi.

Almanya’nın Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya gönderileceğini duyurmasının ardından gözler teslimat tarihine çevrildi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ülkenin doğusunda yer alan Altengrabow’da paletli zırhlı muharebe aracı Pumalarla gerçekleştirilen askeri tatbikatı yerinde izledi. Tatbikatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Pistorius, “Leopard tanklarımızı Mart ayının sonuna kadar teslim etmeyi planlıyoruz. Bu tarih geç değil” ifadelerini kullandı. Pistorius Ukrayna birliklerinin Alman yapımı Marder piyade savaş araçlarını kullanmasına yönelik eğitiminin önümüzdeki birkaç gün içinde başlayacağını belirtirken, Leopard 2 tanklarıyla ilgili eğitimin ise daha sonra başlayacağını kaydetti. Almanya’nın Leopard tanklarının Ukrayna’ya gönderileceği açıklamasının neden bu kadar uzun sürdüğü sorulan Pistorius, “Tereddet etmedik, müttefiklerimizle görüştük. Şu anda yapılacak en iyi şeyin ne olduğu ve bunun zaman alacağı konusunda ortaklarımız ve arkadaşlarımızla konuştuk. Bu sadece web sitesinden bir şey sipariş etmek veya herhangi birine bir şey gönderme kararı değildir. Bu bir savaş, bu bir güven, bu bir ittifak meselesidir” şeklinde konuştu.