Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Aile Destek Merkezi’nde çocuklar Kur’an öğreniyor

BİNGÖL’DEKİ AİLE DESTEK MERKEZİ’NDE AÇILAN KURSLARDA ÇOCUKLAR, HEM TEMEL DİN EĞİTİMİNİ HEM DE KUR’AN-I KERİM’İ ÖĞRENİYOR.

BİNGÖL’DEKİ AİLE DESTEK MERKEZİ'NDE

Bingöl’deki Aile Destek Merkezi’nde açılan kurslarda çocuklar, hem temel din eğitimini hem de Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor.

Bingöl merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’ndeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi-2’de (ADEM), kadınlar çeşitli kurslarda eğitimi alırken, çocukları da Kur’an eğitimi alıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün de desteğiyle açılan kursta 30’a aşkın çocuk, haftanın belirli günlerinde kursa gelerek hem temel din eğitimini hem de Kur’an-ı Kerim’i öğreniyor. Yaklaşık 3 hafta önce açılan yaz kuran kursuna başlayan çocukların yaz boyunca eğitim almaya devam edeceği bildirildi.

Kurs hakkında bilgi veren kurs hocası Tuğba Tan, “Yaz kursunu çocuklarımız daha güzel geçirsinler diye Kur’an dersleri veriyoruz. Burada bulunan ablalarımızın çocukları da yaz ayını verimli geçirsin diye kursu açtık. 3 haftadır açtık ve kursumuz devam ediyor. Çocuklar Kur’an kursuna gitsinler, yazı güzel değerlendirsinler. Burası olur, başka bir yer olur fark etmez yeter ki çocuklar Kur’an’dan mahrum kalmasınlar, Kur’an’ı öğrensinler” dedi.