Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

1,6 milyar liralık elektrik borcuna yapılandırma geliyor

TBMM Plan ve Bütçe

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifte, Fatura borcu nedeniyle icra takibi başlatılan 5 milyon kişinin 2 bin TL ve altındaki icra borçlarının silinmesi de yer aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifte, Fatura borcu nedeniyle icra takibi başlatılan 5 milyon kişinin 2 bin TL ve altındaki icra borçlarının silinmesi de yer aldı. Bu kararın ardından  AK Parti’nin yeni bir enerji paketi üzerinde çalıştığı öğrenildi. 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geleceği iddia edildi. Bu kapsamda toplamda 6 milyar TL elektrik borcunun olduğu, bugüne kadar 1,6 milyar TL’nin tahsil edilemediği belirtildi.

Yenişafak’ta yer alan habere göre, bu borçlardan 1 milyar TL’den fazlası tarımsal sulamaya aitken, 600 milyon TL’lik kısmının ise ölen ya da ortadan yok olan yani, tahsil kabiliyetini kaybetmiş kişilere ait olduğu belirtildi. Hane borçlarının silinebilmesi gündemde. Elektrik borçlarının anapara üzerinden 3 yıllık tahsisle yapılandırılacağı belirtiliyor.